“ЗАХИСТ ПРАВА”

Адвокатське обʼєднання м.Київ

Рукотвори - скарбниця майстрів Rambler

Питання по темі: Міжнародне право

Платна консультація за телефонами
та інші юридичні послуги:
(044) 221-55-41
(067) 917-85-56
(099) 436-21-72

Адміністрація сайту залишає за собою право видаляти некоректні запитання. Залишити питання на сайті "Захист Права" можливо лише, порадивши дану сторінку в соціальній мережі. Гарантуємо відповідь на протязі 3-х діб для платних запитань.
Свої запитання Ви можете залишити тут:
Мітки: Інтелектуальна власність | Адміністративні правопорушення | Виконавче провадження | Господарські правовідносини | Житлове право | Захист прав споживачів | Земельні питання | Кримінальні правопорушення | Міжнародне право | Мати-одиночка | Пенсія. Пільги передбачені законом | Податкове право | Право на спадщину | Сімейні відносини. Аліменти | Трудові відносини | Цивільні правовідносини |
Сторінки:  3 2 1 Наступна>> 
Автор: Тетяна, Львів2015-10-03 19:02:24
Доброго дня,для того щоб отримати дозвіл на перетин польського кордону в рамках малого прикордонного руху,якщо в мене місце проживання в прикордонній зоні становить лише два роки,до цього проживала також в прикордонній зоні але за адресою колишнього чоловіка,які мені потрібні документи щоб мені дали дозвіл,дякую зза допомогу.
Відповідно до ст. 5 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху, затвердженої Постановою КМУ N 139 від 25.02.2009, для того, щоб отримати Вам дозвіл, потрібно пред’явити такі документи:
-1) дійсний проїзний документ, що дає право перетину державного кордону;
-2) документи, які підтверджують факт постійного проживання у прикордонній зоні протягом періоду не менше трьох років та наявність обґрунтованих підстав для частого перетину кордону держав Договірних Сторін у рамках місцевого прикордонного руху.
Автор: Марія, Київ2015-06-16 20:28:11
Здастуйте, шановні. Допоможіть, будь-ласка, розібратись, а можливо,навести на якісь дії. Моєї мами рідний брат жив все своє доросле життя в Польщі(навчався працював,одружився на полячці), був громадянином Польщі і приблизно місяць тому-помер у 89років. Дітей в них з дружиною не було. Всі документи на майно (квартира, машина та ін) були оформлені на померлого. Чи існує заповіт ми не знаємо.Дружина-вдова цього не говорить. Але тепер просить вислати їй довідки з адресами сестер померлого(їх було 6, всі жили в Україні), а також свідоцтва про смерть тих сестер, які вже померли.Говорить. що це потрібно для суду бо оформляє всі документи на себе. Дядько з дружиною жили останнім часом не дуже дружно, тому наша родина не зовсім вірить,тому що пише тітка. Що каже польське законодавство в цій сфері? Чи спадкоємцем дядькової частки є тільки дружина чи і сестри також? Якщо зможете щось відповісти з цього приводу -дуже буду вдячна. А ще не можу знайти ніде як Вам оплатити за послуги.
19.06.2015 року було замовлено послугу платної письмової консультації.
Оскільки клієнт виявив письмове бажання щодо розміщення платної відповіді, на підставі цього розміщуємо її.
Що стосується того, яким законодавством в даному разі слід керуватися, то тут потрібно звертатися до Договору між Україною і Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах (Договір ратифіковано Постановою ВР № 3941-XII ( 3941-12 ) від 04.02.94 ), а саме до Розділу 4 даного договору. Так, у ст. 36 йде мова про те, що громадяни України мають повне право успадкувати майно, яке перебуває на території Польщі. В нашому випадку потрібно брати до уваги ст. 37, де чітко визначено:
«1. Правові відносини в галузі успадкування рухомого майна регулюються законодавством тієї Договірної Сторони, громадянином якої був заповідач в момент смерті.
2. Правові стосунки в галузі успадкування нерухомого майна регулюються законодавством тієї Договірної Сторони, на території якої знаходиться це майно.»
Отже, як видно із наведених частин ст. 37 Договору стає зрозуміло, що керуватися у Вашому випадку потрібно виключно законодавством Польщі у сфері спадкування.
Наступне, в даному випадку потрібно вчинити, як найшвидше один із двох варіантів:
- це звернутися до нотаріуса в Україні (який мав справу із запитами за кордон, може здійснити переклад офіційного документу), і спробувати здійснити запит у Польщі, щодо наявності заповіту.
Документи, які можуть знадобитися нотаріусу від Вас, не потрібно ніяк «по особому» завіряти (наприклад ставити апостиль), чи щось в цьому роді. Тому, що ст. 15 вище згаданого Договору, чітко зазначає, що всі документи, які в України визнаються офіційним (підпис, печатка тощо), є такими ж і у Польщі, і вони не потребують додаткового посвідчення.
Лише може знадобитись переклад із польської на українську і навпаки.
Але звернення до нотаріуса є затратною і тривалою процедурою, а тому, ми Вам радимо звернутися до:
- Консульства Польщі в Україні. Це є доцільнішим і менш затратним, адже відповідно до ст. 37 Консульського статуту України, затвердженого указом Президента України (від 2 квітня 1994 року № 127/94), консул має право приймати спадкове майно для передачі спадкоємцям, які перебувають в Україні.
Тобто, консульство повинно бути компетентним в галузі законодавства Республіки Польща, щодо спадкування.
Хочемо також повідомити, що ми здійснили електронний запит у Консульство України в Польщі, щодо Вашого питання, без деталізації і вказівки на конкретних осіб. Але самі розумієте, що у нас не має договору про надання правової допомоги між нашими сторонами, і тому ми не можемо направити офіційний письмовий запит або сто відсотково розраховувати на відповідь. Тому, радимо Вам не відтягувати справу у довгий ящик і як найшвидше звернутись із письмовим запитом до дипломатичного представництва Польщі в Україні, або до нотаріальної контори Польщі, якщо вона відома чи суду який відомо, що розглядає справу (якщо є спір). На всяк випадок зазначаємо контактні дані Консульства. Контактні дані Консульства України в Республіці Польща:
- Веб-сайт: http://poland.mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/protection
- Генеральне консульство України в Кракові (Республіка Польща): 1) Ел. пошта: gc_plk@mfa.gov.ua
2) Веб-сайт: http://krakow.mfa.gov.ua
- Генеральне Консульство України в Любліні (Республіка Польща): 1) Ел. пошта: gc_pll@mfa.gov.ua
2) Веб-сайт: http://lublin.mfa.gov.ua
- Консульство України в Гданську (Республіка Польща):
1) Ел. пошта: gc_plg@mfa.gov.ua
2) Веб-сайт: http://gdansk.mfa.gov.ua
На той випадок, якщо у Вас виникне бажання, щоб наше об’єднання зайнялося Вашою справою, то нам потрібна офіційна відповідь нотаріальної контори або суду Польщі із підтверджуючими документами щодо прав і обов’язків спадкодавця, його майна та факту смерті.
Оскільки були випадки коли окрім прав і обов’язків спадкодавця за кордоном (не погашені кредитні зобов’язання, майно в заставі) більше нічого не було, тому приймати таку спадщину не радимо, лише втратите кошти.
Поспішіть у польському законодавстві, як і в законодавстві України, також передбачений 6-ти місячний термін на прийняття спадщини.
Відповідь в більшій мірі, на Ваше питання залежить від того:
- чи є дружина дядька офіційно зареєстрованою в шлюбі?; - чи є складений заповіт, та на кого?;м - яка частка у майні належала покійному?м Адже, якщо заповіту не має, а дружина є законною, то вона є спадкоємницею першої черги, а сестри другої.
Автор: Анатолій, Київ2015-04-14 23:14:19
Доброго вечора. Я проживаю у Німеччині на підставі національної візи(тип D). Володію автомобілем зареєстрованим на мене. Маю намір відвідати Україну автомобілем. Який час я можу перебувати в Україні? Якщо менше місяця то який спосіб продовжити цей термін?
Дякую!
Згідно п.1 ч.1 ст.95 Митного кодексу України, Ви можете перебувати в Україні (на автомобілі) - не біше 10 днів. На даний момент продовжити цей термін немає змоги, хоча в парламенті зареєстрований законопроект, який продовжує цей термін до 30 діб.

Щодо Вас особисто Україні Ви можете перебувати скільки завгодно, адже Ви являєтеся громадянином України (якщо ми вас правильно зрозуміли), а лише отримали довгострокову візу типу D, яка відповідно до Постанови (ЄС) № 265/2010 Європейського Парламенту та Ради від 2.03.2010 щодо змін до Конвенції про виконання Шенгенської угоди та постанови (ЄП) № 562/2006, є довгостроковою і по ній можна необмежену кількість разів відвідувати Німеччину протягом строку її дії.
Автор: Вероника, Київ2015-03-18 12:18:29
Здравствуйте .Моя мама заграницей13 лет и вот она собтраетьмя оформлять документы на получене гражданства Испании. У мамы они а Украине есть собственная квартира, в которой я прописана.Скажите пожалуйста, что-то поменяеться после того как она станет гражданкой Испании, что будет с квартирой и нужно ли мне делать какие-то документы?
По-перше, слід сказати, що Ваша мама, згідно ст. 19 ЗУ «Про громадянство України», втратить громадянство України на підставі добровільного набуття громадянства іншої країни. По-друге, що стосується Вас особисто, то ні в яких законодавчих актах не йде мова про те, що в подібних випадках є необхідність робити будь які нові документи, адже право власності у Вашої мами на квартиру не втрачається (ст. 346 Цивільного кодексу України), а тому і змінювати щось не потрібно.
Автор: Виктория, Київ2015-02-13 08:29:07
Добрый день,
мы фирмакоторая ранее работала с простыми векселями, векселедатель указывал в индоссаменте "без оборота на меня", что согл. ст. 15 УВЗ, подразумевает снятие ответственности индоссанта по векселю перед третими лицами, в пользу которых вексель был после этого индоссирован. Подскажите, чтобы снизить наши риски в будующем, что лучше выбрать - простой вексель без указания этой фразы или переводной вексель?
Считаем, что Вам лучше использовать простой вексель, так-как он имеет менше оговорок в сравнении с переводным векселем.
Обязательные реквезиты простого векселя предусмотрены ст. 75 Унификованого закона о переводных и простых векселях.
Автор: Інгріда, Київ2015-02-03 17:19:46
Я уроженка литви! мои родители литовцы, отца не помню, мама привезла к бабушке в Украину и тут оставила,бабушка заставила сделать укр документы, у меня есть свидетельство о рождении литовской республики и детская виза по которой я приехала,просроченая, сейчас я Украинка.У меня семя и дети, как мне вернуть свои корни, гражданство?
Мы можем Вам посоветовать обратиться в консульство Литовской Республики в Киеве (адрес: 01901, Київ, вул. Буслівська, 2; Телефон (+38 044) 254-09-20), и получить консультацию по законодательству Литвы в плане получения гражданства Республики Литва. А что касается украинского гражданства, то если Вы добровольно вступите в гражданство Литвы, то автоматически будете считаться такой, что потеряли гражданство Украины, согласно п.1 ч. 1 ст. 19 Закона Украины «О гражданстве Украины».
Автор: Роксолана, Тернопіль2015-01-16 18:32:46
Я українка, хочу вийти заміж за громадянина Молдови, який зараз перебуває в Англії.
Що для цього потрібно щоб одружитися в Україні?
Які шанси того, щоб я мала змогу перебувати разом з ним в Англії??
Для того щоб Вам вийти заміж в Україні, потрібно щоб Ваш обранець на законних підставах перебував в Україні та мав на руках тимчасову посвідку на проживання.
Для того щоб Вам проживати разом із чоловіком в Англії потрібно буде легалізувати свідоцтво про шлюб через офіційне представництво або Міністерство закордонних справ України. Щоб вищезазначений документ мав юридичну силу за кордоном, а Ви не були в якості туриста чи особи, яка не законно перебуває на території іншої держави.
Автор: Вікторія, Львів2012-12-25 19:29:37
Доброго дня!Ми заплатили посредникові гроші за надання роботи в Голландії.Роботу не надали,гроші не повертають вже рік.Є договір з польською фірмою,про надання роботи,і чеки про оплату.Чи можливо вернути гроші?І до кого звернутися за допомогою у вирішенні цього питання?
В даному випадку можуть зарадити наші фахівці по міжнародному праву, для початку скласти відповідні документи, які потрібно буде відправити до Польщі.
Звертайтесь за допомогою по телефонам вказаним в розділі "Контакти" Адвокатського об'єднання "Захист Права" допоможемо, звісно ж не безкоштовно.
Автор: Алексей, Київ2012-08-10 17:47:09
Добрый день!
Мною в турагенстве был куплен тур в Шарм-эль-Шейх (Египет) в тот период, когда волнения, как казалось, уже практически успокоились.
Но, согласно заявлению МИДа, рекомендуется воздержаться от поездок в Египет (http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/publication/content/62554.htm).
Является ли данная ситуация основанием для разрыва договора и возврата денег, несмотря на такие пункты договора (пункты о пожарах и т.п. опущены):

9. Форс-мажорные обстоятельства.
9.1. Стороны освобождаются от имущественной ответственности за невыполнение обязательств, предусмотренных Договором при возникновении форс-мажорных обстоятельств, а именно:
<…>
-забастовка, саботаж, локаут, объявленная или необъявленная война, революция, массовые беспорядки, террористические акты, аварийные и другие непредвиденные ситуации, которые непосредственно повлияли на выполнение условий этого Договора;
<…>
- другие события в стране пребывания или регионе, которые несут в себе угрозу жизни, здоровью и личной безопасности туристам, а также другие обстоятельства, которые не зависят от воли сторон и воли партнеров по организации поездки.
9.2. Сторона, для которой возникла невозможность выполнения принятых на себя обязательств, в следствии действия форс-мажорных обстоятельств, обязана в письменной форме уведомить другую Сторону про время наступления, возможную длительность и вероятную дату прекращения действия данного обстоятельства, подтвердив наличие форс-мажорных обстоятельств соответствующими документами (справками торгово-промышленной палаты и т.д.).
9.3. При наступлении любого из вышесказанного форс-мажорного обстоятельства, с согласия сторон, действие действующего Договора продлевается или переносится, или прекращается.
Фактически обстоятельства на которые Вы ссылаетесь являются форсмажорными.
Автор: Лена, АР Крим2012-06-12 15:17:59
Муж под следствием. Первый вопрос - Могут ли конфисковать дом в селе, в котором постоянно проживаю я, его жена и 2 несовершеннолетних детей (1 ребенок не имеет отца, я как мать-одиночка, второй - ребенок мужа), но ни я, ни муж в доме не прописаны. Дом достался мужу по завещанию несколько лет назад.Второй вопрос - муж прописан в доме своих родителей, могут ли конфисковать часть этого дома? Муж в СИЗо уже 2 месяца, но не было ни описи, ни ареста.
Чтобы определить или спрогнозировать ситуацию на перёд нужно знать по каким статтям его держут в СИЗО и видеть обвинительный документ. Так как санкция статти уголовного кодекса должна предусматривать конфискацию имущества.
Советуем обратиться к адвокату.
Сторінки:  3 2 1 Наступна>>